Det piper, plinger og blinker fra ulike spill, og i enden av lokalet er det jubel og seiersdans. Det er god stemning på utestedet Tilt, og bedre skal det bli.

 

Kvelden har så vidt begynt på Tilt på Torggata Bad. Bartenderne forbereder seg til en hektisk fredag. I tillegg til tre etasjer med shuffleboards, flipperspill og arkadespill, har nemlig Tilt et av Oslos beste utvalg av øl fra norske mikrobryggerier og utenlandske kvalitetsprodusenter. Og kombinasjonen spill og øl har vist seg å være en suksess.

Kombinasjonen av et stort utvalg av spill og et enda større utvalg i baren, er en suksess på Tilt.

Spill og øl

Etter at utestedet åpnet høsten 2009, har det strømmet på med folk. Kjæresteparet Birgitte og Jonas er to av dem, og denne kvelden har de shuffleboard-date i kjelleren.

– Jeg liker å gjøre noe aktivt istedenfor å sitte stille og drikke øl, og jeg liker miljøet her, sier Jonas.

– Ja, det er hyggelig og sosialt, og ikke minst gøy. Spesielt fordi det som regel jeg som vinner, sier Birgitte og ler.

– Jeg liker i hvert fall å tro det.

Tilt er et sted som tiltrekker seg et bredt publikum. Denne kvelden har Birgitte og Jonas shuffleboard-date – noe de synes er både sosialt og gøy.

Aktivitetsutesteder i vinden

Aktivitetsutesteder som Tilt er i vinden som aldri før. De siste årene har det åpnet utesteder med innendørs minigolf, eksklusive biljardsalonger og dartsteder, og også Tilt blir stadig større. I tillegg til å være hovedstadens shuffleboardsentrum med ni shuffleboards, utvidet Tilt høsten 2017 med et kjellerlokale som har et rikholdig utvalg av arkade- og flipperspill. De har best utvalg av flipper og arkadespill fra gullalderen fra 1981 til 1999. Blant spillene er blant annet Space Invader, Pac Man, Donkey Kong og Salamander, og det suppleres jevnlig med nye og sjeldne utgaver. Utvalget i baren fornyes også stadig.

Tilt har best utvalg av flipper og arkadespill fra gullalderen fra 1981 til 1999. Blant spillene er blant annet Space Invader, Pac Man, Donkey Kong og Salamander, og det suppleres jevnlig med nye og sjeldne utgaver.

Bredt publikum

Tilt appellerer til et bredt publikum. I kveld er det en gjeng i 50-årene som spiller shuffleboard før de skal videre på konsert, mens noen yngre kompiser henger over flipperspillene med en øl. Ved biljardbordet er det også topp stemning. Der spiller parene Eskild og Madeleine mot Camilla og Eric, og straks er det klart for kveldens høydepunkt: Damene mot herrene.

– Vi pleier å la damene vinne, sier de to herrene og smiler.

Damene rister på hodet.

– Å nei da, vi knuser dem. Bare vent å se, sier Camilla og Madeleine.

 

De sprer kulene. Konkurranseinstinktet er skjerpet og det fyker noen kommentarer over bordet. Det er mye latter og høy konsentrasjon.

Ved biljardbordet er det også topp stemning. Der spiller parene Eskild og Madeleine mot Camilla og Eric. Og det er damene som vinner!

Drinker i dusjen

I enden av lokalet – i det som må være et av de mest særegne lokalene blant hovedstadens utesteder – ligger den litt mer feminine Torggata Bar. Her har de tatt vare på det storslåtte interiøret fra det gamle romerske badet på Torggata Bad, med marmorvegger og søyler. Inne i det som tidligere var en damedusj, sitter det nå noen venninner og tar et glass vin. For mens øl er mest populært på Tilt, er det nemlig raske drinker, vin og sprudlevann som gjelder i denne baren.

Det begynner å fylle seg opp i alle kriker og kroker, og i alle etasjer. Det er trengsel i baren, og stemningen har økt noen hakk. Særlig ved biljardbordet. Der har alt gått etter planen, og Madeleine og Camilla gir hverandre «high five».

 

– Det gikk som vi trodde. Damene vant!