Køen snor seg rundt hele bygningen, og hundrevis av fans står klare for en kveld med fullt trøkk på Norges beste konsertsted – Rockefeller.

De fleste konsertgjengere har et forhold til Rockefeller Music Hall i gamle Torggata Bad. Helt siden 1986 har de hatt store og små band på scenen. I kveld er det CC Cowboys som fenger publikummet.

Rockefeller er utsolgt og fylt til randen denne kvelden. Oppvarmingsbandet har nettopp takket for seg og nå er det bare lyden av forventing som fyller den store konsertsalen i Oslo sentrum. Bartenderne har det travelt med å fylle opp halvlitere og vinglass til publikum som venter. Og venter. Så skjer det endelig noe på scenen. Bruset i salen øker og publikum strekker armene mot himmelen. CC Cowboys-konserten er i gang.

 

De beste konsertopplevelsene

De fleste som liker å gå på konsert, har et forhold til Rockefeller Music Hall i gamle Torggata Bad. Siden konsertstedet åpnet dørene i 1986, har de arrangert rundt 500 konserter hvert år. Rockefeller har blitt en institusjon i hovedstaden, med plass til 1350 mennesker. Siden 1986 har de lovet publikum de beste konsertopplevelsene, den feteste lyden og de beste bandene, og i kveld er det smekkfullt både i hovedsalen, på det store galleriet, det litt mindre galleriet og i loungebaren. Også hos «lillebror» John Dee som ligger vegg i vegg, er det utsolgt i kveld. Flere titalls menn og kvinner med påskriften «crew» på ryggen sørger for at alt går trygt for seg.

 

– Verdens beste jobb, sier en av dem og smiler mens han plukker opp halvlitersglass til tonene fra cowboyene fra Fredrikstad.

På Rockefeller er det plass til 1350 mennesker, og i de arrangerer rundt 500 ulike konserter hvert år.

Siden 1986 har Rockefeller servert publikum de beste konsertopplevelsene, den feteste lyden og de beste bandene.

Store stjerner på liten scene

Lyden, lyset og bandene. Rockefeller har alltid bydd på overraskelser, og det er ikke sjelden at stjerner som er store i utlandet, dukker opp på den relativt lille scenen i Torggata Bad, og at publikum dermed får store konsertopplevelser i et intimt lokale. Konsertstedet har også etablert mange tradisjoner som for eksempel årlige konserter, festivaler og kulturarrangementer. I 1991 ble dessuten det første bokbadet arrangert på Rockefeller.  Forfatterintervjuene fant sted der det tidligere var et badebasseng og ordet «bokbad» ble et begrep i norsk språk.

 

Vokalist Magnus Grønneberg umiskjennelig stemme serverer publikum ballader og hits i skjønn forening denne kvelden. Han har stått på denne scenen flere ganger, men han har også hatt minnerike opplevelser som publikummer. Grønneberg trakk spesielt frem konsertene med Radiohead og Joachim Thåström da Rockefeller feiret 25 årsjubileum og ba en rekke artister trekke frem høydepunktene. Andre høydepunkter som ble trukket fram, var legendariske konserter med internasjonale stjerner som Iggy Pop, REM, Coldplay, LL Cool J og Public Enemy til norske Motorpsycho, Kaizers Orchestra, Madrugada, Jokke og Valentinerne og naturligvis CC Cowboys. De to damene helt foran ved scenen er ikke tvil om hvem som er deres musikkhelter.

 

– CC Cowboys, jubler de og strekker armene i været.