– Torggata Bad har vært et viktig møtested for mennesker i nesten 100 år, og vi synes det er utrolig hyggelig å se at det gamle badet har blitt en møteplass og destinasjon for alle som er nysgjerrige på mat, musikk og kulturliv, sier Christen Wikborg som eier bygget.

Foto: Gry Traaen | Film: Kjell Inge Eidsaunet

Fra institusjon til destinasjon

Etter flere år med restaurering og oppussing, strømmer folk igjen til Torggata Bad for å nyte mat, kultur og opplevelser. Før påske samlet hundrevis av mennesker seg til for å overvære åpningen den nye fortausrestauranten med 250 sitteplasser. Der kan gjestene kjøpe mat og drikke fra Oslo Street Foods rikholdige menyer. Denne ettermiddagen fikk også gjestene en dæsj kultur og historie til utepilsen.

Blått skilt og rød dame

– Vi gledet oss lenge til å avduke «Den røde dame». Skulpturen er laget av den tyske kunstneren Georg Herold og ligger nå på trappen foran Torggata Bad. Vi har også avduket et karakteristisk blått skilt som henger på veggen utenfor Torggata Bad. De blå skiltene deles ut av Oslo Byes vel og forteller gjerne om en betydningsfull person, en historisk begivenhet eller en bygning. Vi er selvfølgelig veldig stolte over å få et slikt skilt, og gleder oss til å fortsette og fylle denne flotte bygningen med historie, sier Wikborg.

Så var det fest!

Og historier ble det også denne kvelden. Etter avdukingene var det selvsagt tid for underholdning. Charlotte Brænna – kjent fra blant annet musikalen «Grease» – Mikkel Gythfeldt og Håkon Sigernes, bidro med sang, step og dans, og den fantastiske dansegruppa Main Guys fra Quickstyle studio danset til massiv applaus fra de fremmøtte. Deretter bar det inn i badet der festen fortsatte ut i de små timer, med flust av deilig mat, god drikke og fine folk.